5 Kenmerken van succesvolle Power BI dashboards en voordelen voor gebruikers.

Ben je geïnteresseerd in het creëren van succesvolle Power BI dashboards? Hier zijn enkele kenmerken die je kunt overwegen om jouw dashboards naar een hoger niveau te tillen en de gebruikerservaring te verbeteren!

  1. Relevantie: Succesvolle dashboards zijn afgestemd op de behoeften van de gebruikers en bieden relevante informatie die hen helpt bij het nemen van beslissingen. Zorg ervoor dat je de juiste gegevens visualiseert en focus op de belangrijkste KPI’s.
  2.  Duidelijkheid: Maak je dashboards eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen. Gebruik heldere grafieken, diagrammen en visuals om complexe gegevens op een begrijpelijke manier te presenteren. Houd het simpel en vermijd overbodige details.
  3.  Interactiviteit: Geef gebruikers de mogelijkheid om te interageren met de gegevens. Voeg filters, slicers en drill-through-functionaliteit toe, zodat gebruikers dieper in de data kunnen duiken en specifieke inzichten kunnen verkennen.
  4. Visualisatie: Kies de juiste visualisatietechnieken om de gegevens effectief te presenteren. Gebruik grafieken, kaarten, tabellen en andere visuals die de informatie duidelijk en aantrekkelijk weergeven. Pas kleuren en stijlen aan om de branding van je organisatie te weerspiegelen.
  5.  Actualiteit: Zorg ervoor dat je dashboards altijd up-to-date zijn. Werk regelmatig de gegevens bij en automatiseer waar mogelijk het vernieuwingsproces. Gebruikers willen de meest recente informatie zien, dus zorg voor een betrouwbare en tijdige gegevensstroom.

Voordelen voor gebruikers: 

  • Betere besluitvorming: Met goed ontworpen dashboards kunnen gebruikers snel relevante informatie vinden en betere beslissingen nemen op basis van realtime gegevens. 
  •  Tijdsbesparing: Dashboards centraliseren gegevens en stellen gebruikers in staat om snel en gemakkelijk inzichten te verkrijgen, waardoor ze kostbare tijd besparen bij het verzamelen en analyseren van gegevens. 
  •  Samenwerking: Power BI dashboards kunnen eenvoudig worden gedeeld en geraadpleegd door verschillende gebruikers, waardoor de samenwerking en kennisdeling binnen een organisatie wordt bevorderd. 
  •   Visuele impact: Visueel aantrekkelijke dashboards trekken de aandacht en maken het gemakkelijker om complexe gegevens te begrijpen en te communiceren

Als je succes wilt behalen met je Power BI dashboards, overweeg dan deze kenmerken en geniet van de voordelen die ze bieden!

 

……..Je kunt natuurlijk ook door blijven gaan met het presenteren van print-outs (uit bijv. excel) zoals op de foto boven dit artikel 

 

#PowerBI #BusinessIntelligence #DataVisualisatie #SuccesvolleDashboards