U gebruikt een ERP-systeem dat niet langer actief door Microsoft wordt ondersteund sinds januari 2023. Sindsdien ontvangt u alleen nog beveiligingsupdates. Ook deze uitgebreide ondersteuningsperiode eindigt straks.

Daarnaast kan het migreren van Navision naar het opvolger-product “Dynamics Business Central”  uw bedrijf veel voordeel bieden. Hier zijn de top 10 voordelen, samen met voorbeelden die laten zien hoe het voordeel kan worden gerealiseerd:

1.      Moderne gebruikersinterface: Business Central biedt een moderne en intuïtieve gebruikersinterface, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker is om te navigeren en taken uit te voeren. Bijvoorbeeld, het rolcentrum biedt een gepersonaliseerd dashboard met relevante informatie en snelle toegang tot veelgebruikte functies, wat de algehele productiviteit van de gebruiker verbetert.

2.      Verbeterde functionaliteit: Business Central introduceert nieuwe functies en mogelijkheden in vergelijking met Navision, waardoor bedrijven hun processen kunnen stroomlijnen. Zo maakt de invoering van een ingebouwde CRM-module in Business Central een beter beheer van klantinteracties, verkoopkansen en marketingcampagnes mogelijk.

3.      Verbeterde integratiemogelijkheden: Business Central biedt verbeterde integratiemogelijkheden met andere Microsoft-producten en applicaties van derden. Dit vergemakkelijkt naadloze gegevensuitwisseling en elimineert handmatige gegevensinvoer. Bijvoorbeeld, door Business Central te integreren met Microsoft Outlook, kunnen gebruikers klantinformatie raadplegen en offertes rechtstreeks vanuit hun e-mailclient maken.

4.      Implementatie in de cloud: Business Central is gebouwd als een cloudoplossing en biedt tal van voordelen, zoals schaalbaarheid, toegankelijkheid vanaf elke locatie, automatische updates en lagere IT-infrastructuurkosten. Bijvoorbeeld, met Business Central in de cloud kunnen medewerkers op afstand real-time gegevens raadplegen en effectief samenwerken, wat de algehele operationele efficiëntie verbetert.

5.      Mobiele toegang: Business Central biedt mobiele apps voor iOS en Android, waarmee gebruikers kritieke bedrijfsinformatie onderweg kunnen raadplegen. Bijvoorbeeld, verkoopvertegenwoordigers kunnen de mobiele app gebruiken om offertes te maken en te verzenden, voorraadniveaus te controleren en klantinformatie bij te werken tijdens het ontmoeten van klanten, wat de verkoopeffectiviteit verhoogt.

6.      Geavanceerde rapportage en analyses: Business Central biedt krachtige rapportage- en analysemogelijkheden, waardoor gebruikers inzicht kunnen krijgen in de bedrijfsprestaties en op data gebaseerde beslissingen kunnen nemen. Bijvoorbeeld, de ingebouwde Power BI-integratie stelt gebruikers in staat interactieve dashboards en rapporten te maken, gegevenstrends te visualiseren en verbeterpunten te identificeren.

7.      Automatisering en workflow: Business Central biedt functies voor workflow-automatisering, waardoor bedrijven routinetaken kunnen stroomlijnen en automatiseren. Bijvoorbeeld, er kan een goedkeuringsworkflow worden ingesteld voor inkooporders, waarbij de juiste belanghebbenden orders snel beoordelen en goedkeuren, waardoor knelpunten verminderen en procesefficiëntie verbetert.

8.      Betere beveiliging en naleving: Business Central biedt robuuste beveiligingsfuncties om gegevens te beschermen en te voldoen aan wettelijke vereisten. Bijvoorbeeld, het biedt beveiliging op basis van rollen, gegevensversleuteling en audittrails, waardoor bedrijven kunnen voldoen aan branchespecifieke beveiligingsnormen en gevoelige informatie kunnen beschermen.

9.      Naadloze upgrades: Business Central volgt een continu upgrade-model, waarbij updates automatisch worden toegepast, zodat bedrijven altijd beschikken over de nieuwste functies en verbeteringen. Dit elimineert de noodzaak van handmatige upgrades en vermindert de verstoring veroorzaakt door grote versie-updates.

10.  Community en ondersteuning: Business Central heeft een levendige gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars, waardoor toegang mogelijk is tot bronnen, forums en door de gemeenschap ontwikkelde extensies. Dit bevordert samenwerking en stelt bedrijven in staat om gebruik te maken van vooraf gebouwde oplossingen en branchespecifieke functionaliteiten. Bijvoorbeeld, bedrijven kunnen extensies vinden die door de gemeenschap zijn ontwikkeld om aan specifieke vereisten te voldoen, zoals lokale aanpassingen of branchespecifieke processen.

Deze voordelen illustreren hoe de overstap van Navision naar Business Central aanzienlijke voordelen kan opleveren op het gebied van gebruikerservaring, functionaliteit, integratiemogelijkheden, toegankelijkheid, data-analyse, automatisering, beveiliging en ondersteuning. Het is echter belangrijk op te merken dat de specifieke voordelen kunnen variëren afhankelijk van de unieke behoeften en context van uw bedrijf.

Meer ervaren?

Meer ervaren over het upgraden van Microsoft Dynamics Navision of wenst u op dit ogenblik eerst excellente support en zekerheid? Neem dan contact op met de experts van ITVT.