Door Power Apps Power BI en Power Automate samen te gebruiken, kunt u enorme voordelen behalen en uw rapporten verbeteren. Met het creëren van een eindgebruikersgericht dashboard en een krachtige app kunt u bijvoorbeeld:

  • Een vereenvoudigde en betere gebruiks-ervaring realiseren
  • Gepagineerde rapporten bewaren en/of e-mailen
  • Waarschuwingen instellen bij afwijkingen of bij bereiken van vooringestelde waarde(s)
  • Vragen direct actie te ondernemen en/of feedback te geven
  • Aangepaste gegevens terugschrijven en/of records laten updaten in bijv. Dynamics CRM

Aantal voorbeelden van use Cases voor Power Apps, Power BI en Power Automate-integratie: Er zijn talloze mogelijkheden om deze tools te verenigen en samen te gebruiken. Hier zijn een paar veel voorkomende use-cases die enorme voordelen kunnen hebben.

Brongegevens rechtstreeks bewerken Een van de grootste voordelen van het samen gebruiken van Power-apps, Power BI en Power Automate is dat u de mogelijkheid krijgt om gegevens terug te schrijven naar het bronsysteem.

Power BI is van nature een alleen-lezen tool, waarmee gebruikers hun gegevens kunnen inzien. Power Apps en Power Automate bieden een geweldige manier om deze gegevens rechtstreeks te kunnen wijzigen. Een goed voorbeeld is het verkooppersoneel dat naar prognoses kijkt. Misschien willen ze wat kleine aanpassingen doen. Ze weten bijvoorbeeld dat een klant failliet is gegaan. Met de geïntegreerde oplossingen kunnen ze vanuit het Power BI-rapport gegevens updaten en terugschrijven naar het bronsysteem.

Aanvullende informatie toevoegen Net als het rechtstreeks bewerken van de gegevens, maken de oplossingen het ook mogelijk om aanvullende gegevens op te slaan. Dit kan het toevoegen van opmerkingen aan een andere database omvatten. Met een dergelijke oplossing kunnen anderen de opmerkingen zien wanneer ze de rapporten bekijken. Ook kan een automatische e-mail met gefilterde informatie gestuurd worden.

Onderneem actie op gegevens Naast het toevoegen en opslaan van informatie, kunnen verschillende acties worden ondernomen via Power apps, Power BI en Power Automate-integratie. Misschien willen we in een verkoopdashboard iemand waarschuwen voor een trend. Als alternatief kunnen we een campagne starten door te reageren op informatie in een marketingdashboard. Er zijn enorme hoeveelheden acties die kunnen worden uitgevoerd in Power Automate. Power Apps biedt een geweldige omgeving om deze acties te controleren en te starten. 

Het leukste is dat de experts van ITVT helpen met de setup, het design, de initiële dashboards en key-user training. Daarna kunt u al snel heel veel zelf.

Meer ervaren? 

neem dan contact op met de experts van ITVT!

#powerapps #powerplatform #powerbi #report #microsoftdynamics365 #businessinteligence